Kleine hersenen, cerebellum

maandag 5 april 2010

Preview van Google Chrome OS


Preview van Google Chrome OS


Top

Voor degene die nu al een preview willen van Google Chrome OS en hiermee willen werken vertellen we hoe dit OS te installeren is op je PC. Let op!! Je draait Chrome OS virtueel, dus je CPU zal virtualisatie moeten ondersteunen. Om daar zeker van te zijn kun je met een programma als PC Wizard kijken welke CPU er in je computer zit. Op de website van de fabrikant zoek je op of virtualisatie mogelijk is.
april 2010: google chrome 1..jpg
Ga naar www.gdgt.com en maak een account aan. Gebruik hiervoor een Google-account maar niet je huidige. Maak eerst even bij Google een nieuw Gmail-account aan!!

april 2010: google chrome 2..jpg
Als je geregistreerd bent, ga dan naar www.gdgt.com/google/chrome-os/download. Log in met je nieuw aangemaakte account en downloadt het OS. Pak het uit met bijvoorbeeld Winrar.

april 2010: google chrome 3..jpg
Ga naar www.virtualbox.org/wiki/Downloads om de Windows-versie van Virtualbox te downloaden. Installeer dit programma op je PC. START hierna Virtualbox en klik op NEW. Klik daarna in de wizard op NEXT en kies een logische naam. Selecteer vervolgens bij Operating System "Linux"en bij Version "Ubuntu"..... In het volgende scherm zet je de schuif op 1024 MB. Selecteer de optie "Use existing disk" en zoek het uitgepakte Imagebestand op door op ADD te klikken. Sluit de wizard af met Finish.

Je kunt nu starten met het virtueel draaien van Chrome OS. Klik op de knop start en log in met je accountgegevens waarna het besturingssysteem gaat draaien.

Ik wens jullie veel plezier maar houd er rekening mee dat Chrome OS nog in een beginfase en derhalve nog niet stabiel is. Chrome OS kan vastlopen, je zult dan Virtualbox opnieuw moeten opstarten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten